پانل یونولیت دیواری عایقی است که در بناسازی دیوار انواع سازهها استفاده میشود. این محصول در ابعاد و ضخامتهای گوناگون تولید میشود تا طیف وسیعی از نیازها را تأمین کند. این پانلها ترکیبی از هوا و مواد اولیه پلیاستایرن هستند.
ترکیب پانل یونولیتی و نوع جایگیری هوا داخل بافت آن، از این محصولات عایقهای قَدَری برای حرارت و صدا ساخته است. وزن این مصالح بسیار کم و حمل و نقل آنها سهل است. از این پانلها میتوان در انواع دیواری سهبعدی، تزیینی، دیوارپوش و فوم دیوارپوش استفاده کرد.
نوع سهبعدی این پانلها ترکیبی است از یونولیت، شبکه مفتولی و بتن. اما کاربرد این نوع پانلهای یونولیتی چیست؟ اصولاً پانل یونولیت دیواری چه ویژگیها و کاربردهایی دارد؟ در این مطلب به این سؤالات پاسخ میدهیم.
مشخصات پانل یونولیت دیواری |
|
ترکیبات | 98% هوا و 2% پلیاستایرن |
ضخامت | 2، 3، 5، 8 و 10 میلیمتر |
عرض | 1 متر |
طول | 3 متر و بر اساس سفارش مشتری |
وزن | حدود 6 کیلوگرم بر مترمربع |
مشخصههای اصلی |
|
یونولیت چیست؟
یونولیت مادهای بسیار سبک، متخلخل و بدون اثر است. این محصول را با نامهای پلاستوفوم، استایروفوم، آکاسیف و پلیاستایرن انبساطی یا EPS نیز میشناسند. استایرن مونومر به نوع خاصی از پلاستیک تبدیل میشود. سپس از این پلاستیک یونولیت به دست میآید. یونولیت باعث هیچ واکنش شیمیایی نخواهد شد.
معرفی پانل یونولیت دیواری
یونولیت در پانلهایی با ابعاد استاندارد یا مطابق با سفارش مشتری قالبگیری میشوند تا برای استفاده در دیوارها و پارتیشنها شکل مناسبی پیدا کنند. این که از این ماده در کدام قسمت دیوار استفاده شود، به نیازهای پروژه و تشخیص کارشناسان بستگی دارد.
پانل یونولیتی میتواند در داخل دیوار استفاده شود؛ مثل ورق عایق پلاستوفوم و سیمانی. همینطور این امکان وجود دارد که به عنوان لایه سطحی و رویی دیوار به کار برده شود. درزگیری محل انقطاع بین دو دیوار نیز از موارد استفاده این پانلها است.
برای استعلام قیمت و مشاوره تخصصی پیش از خرید با کارشناسان فروش تماس بگیرید.
کاربرد یونولیتهای دیواری
از پانل یونولیت دیواری میتوان در سازههای اداری و مسکونی تا صنعتی، پزشکی، تجاری و با اهداف کاربردی یا تزیینی استفاده کرد. نقشهایی که این محصول میتواند ایفا کند نیز شامل موارد زیر است:
- یونولیت دیواری 3D
- فوم دیواری تزیینی
- دیوارپوش فوم
- فوم دیوارپوش
پانل یونولیتی سهبعدی چیست؟
در پانل یونولیتی 3D که به آن یونولیت دیواری سیمدار یا یونولیت دیواری مش هم میگویند، شبکههایی از مفتول در دو طرف یونولیتها قرار داده میشوند. این تکنیک استحکام و مقاومت این مصالح را افزایش میدهد. این مفتولها معمولاً بین 2.5 تا 3 میلیمتر هستند و ابعاد شبکههای نیز اغلب 5 در 5 سانتیمتر است.
بعد از این که نوع پانل یونولیت دیواری در جای مناسب تعبیه میشود، بتنپاشی آغاز میشود تا قوام آن را بیش از پیش کند. از یونولیت سهبعدی میتوان برای ساخت دیوارهای باربر یا غیر باربر استفاده کرد. در نگاهی دقیقتر در ساخت سازههای زیر میتوان روی این مصالح حساب کرد:
- واحدهای امدادی در شرایط اضطراری
- تعمیرگاهها و کارگاههای سیار
- ساخت انواع سردخانهها
- سرویس بهداشتی
- انواع سوله
- و…
پانل یونولیت دیواری چه ویژگیهایی دارند؟
میزان کاربرد این پانلها در صنعت ساختمانسازی روزبهروز در حال افزایش است. اما دلیل آن چیست؟ ویژگیهایی که این مصالح را به بخش مهمی از بسیاری از پروژههای ساختمانی تبدیل کرده شامل موارد زیر هستند:
- قیمت مناسب که به خصوص در سازههایی با متراژ بالا آنها را به انتخابی اقتصادی نسبت به مصالح سنتی تبدیل کرده است.
- حداقلی بودن ضایعات که میزان بهرهوری هر پانل را به بیشترین میزان ممکن رسانده است.
- انعطاف زیاد و تطبیقپذیر برای جاگذاری در پلنهای متفاوت
- سبک بودن که باعث حمل و نقل و نصب راحت آنها میشود.
- مناسب برای انواع موقعیت جغرافیایی
- جلوگیری از نفوذ رطوبت و حشرات
- عایق فوقالعاده قوی برای صوت
- عایق قدرتمند برای حرارت
- فاقد مواد CFC و HCFC
- دوام زیاد و طول عمر بالا
- نصب راحت و سریع
- قابل بازیافت
چه عواملی قیمت یونولیت دیواری را تعیین میکنند؟
این پانلها با قیمتهای بسیار متنوعی عرضه میشوند. اما این نکته را گوشه ذهن داشته باشید که این پانلها نیز میتوانند با متریال بیکیفیت و با ساختاری ضعیف تولید شوند. بنابراین هنگام انتخاب پانل یونولیت دیواری صرفاً قیمت را در نظر نداشته باشید.
کیفیت مواد اولیه و شیوه پخت یونولیت بیشترین تأثیر را در قیمت این محصولات دارند. اما فاکتورهایی که قیمت دقیق را تعیین میکنند، ابعاد، ضخامت متراژ، و دانسیته پانلها هستند.
نوسانات ارز و هزینههای جابهجایی هم در قیمتگذاری لحاظ خواهند شد. در این میان شرکت تولیدکننده این پانلها و میزان تخصص و مهارتی که در این پروسه دارد، میتواند پایه و اساس تعیین تعرفهها باشد.
سفارش پانل یونولیت دیواری
پانل یونولیت دیواری بر خلاف ساختار ساده و وزن کمی که دارد، از مقاومت و دوام بالایی برخوردار است. خواص عایق آن نیز مزید بر علت شده تا این پانلها در گزینههای اول لیست مصالح ساختمانی مدرن جا خوش کنند.
اگر قصد تهیه انواع یونولیتهای دیواری را دارید، میتوانید باما در ارتباط باشید. این مجموعه تولیدکننده ساندویچ پانل است که محصولات جانبی ساختمانسازی را نیز با حساسیت بر مواد اولیه و کیفیت ساخت تولید میکند. برای استعلام قیمت ساندویچ پانل یا محصولات دیگر، کارشناسان پاژ پانل با افتخار پاسخگوی شما خواهند بود.
سؤالات متداول
1. آیا استفاده از یونولیت میتواند مصرف انرژی را کاهش دهد؟
قطعاً، این عایق تا اندازه زیاد از تبادل حرارت جلوگیری میکند.