یکی از مزیتهایی که استفاده از ساندویچ پانل ها را رواج میدهد، ویژگی عایق بودن آنها در برابر حرارت است. استفاده از ساندویچ پانل عایق حرارتی در سازه تبادل حرارت را به حداقل میرساند و دمای محیط را حفظ میکند. آنچه که محبوبیت این نمونه پانلها را افزایش میدهد؛ تأثیر چشمگیر آن در کاهش هزینههای گرمایشی و سرمایشی فضای داخلی است که از اتلاف انرژی نیز جلوگیری میکند. در این نوشته به معرفی جامع ساندویچ پانل عایق حرارتی میپردازیم.
انواع پانل عایق حرارتی
انواع ساندویچ پانل حرارتی که در پوشش سقف و دیوارها به کار میروند؛ در دو نوع ساندویچ پانل سقفی و دیواری ساخته میشوند و این پانلها از انتقال حرارت به محیط داخلی ساختمان تا حد زیادی جلوگیری میکنند و علاوه بر مستحکم بودن، از طرحها و رنگهای مختلف برای طراحی داخلی برخوردار هستند. ازاینرو مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفتهاند.
انواع | سقفی و دیواری |
مزایا | آنتی باکتریال، عایق در برابر حرارت، مقاوم در برابر اشعه فرابنفش |
لایه عایق میانی | فوم پلی استایرن، پلی یورتان، پشم سنگ و شیشه |
مهم ترین ویژگی های ساندویچ پانل عایق حرارتی
عایقکاری در ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چرا که علاوه بر جلوگیری از اتلاف انرژی، به طرز قابل توجهی در هزینهها صرفهجویی میکند. همچنین استفاده از پانلهای عایق حرارتی مناسب، استحکام و طول عمر سازه را نیز بالا میبرد؛ اما اگر ساندویچ پانل عایق حرارتی از ویژگیهای لازم برخوردار نباشد، قطعاً نمیتواند عملکرد مناسبی از خود در برابر حرارت نشان دهد! از جمله ویژگیهایی که در هنگام خرید پانل با عایق حرارتی باید به آنها توجه شود؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- مقاومت حرارتی عایق: هرچه عایق بتواند مقاومت بیشتری در برابر حرارت از خود نشان دهد؛ عملکرد بهتری خواهد داشت.
قابلیت ضد حریق: با در نظر گرفتن شرایط آتشسوزی، استفاده از پانلی با عایق ضد حریق از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چرا که میتواند همچون سدی در برابر آتش و گسترش شعله عمل کند. - سمی نبودن عایق: برخی از عایقهایی که در ساندویچ پانل عایق حرارتی استفاده میشوند؛ از مواد سمی ساخته شدهاند و در زمان استفاده سبب انتشار بخارات سمی میشوند. در نظر داشته باشید که استفاده از این پانلها در محیطهای بسته، خطرناک خواهد بود.
- چروک نشدن پانل: برخی از پانلهای حرارتی ممکن است در دماهای بالا چروک شوند. این جمع شدن باعث میشود؛ سطح پانل نتواند به خوبی منطقه مورد نظر را پوشش دهد و سبب افزایش اتلاف حرارت شود.
- ایستادگی در برابر اشعه ماورای بنفش: معمولاً عایق این نوع پانلها در اثر اشعه ماورای بنفش تجزیه میشوند؛ ازاینرو باید با سطح مناسبی پوشانده شوند تا در معرض این اشعهها قرار نگیرند.
- آنتیباکتریال بودن: در صورتی که در عایق حرارتی امکان رشد باکتری و قارچ وجود داشته باشد؛ علاوه بر آلوده شدن محیط، عملکرد عایق نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
ابعاد
انواع لایه های عایق حرارتی در ساندویچ پانل ها
ساندویچ پانلها بویژه ساندویچ پانل دیواری و سقفی که امروزه در زمینه عایقکاری بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند؛ در دماهای مختلف برای عایقبندی سازه استفاده میشوند. این دمای عملیاتی مهمترین ویژگی در هنگام انتخاب ساندویچ پانل عایق حرارتی به شمار میرود و کاربرد آن را تعیین میکند. به عنوان مثال اگر به دنبال پانل عایق حرارتی با درجه بالا هستید؛ باید به دنبال بهترین عایق باشید که از حداقل درجه حرارت برخوردار باشد و حتی بتواند در دماهای بالا، به عنوان عایقی نسوز یا کندسوز عمل کند. از متداولترین فومهایی که برای ساندویچ پانلهای عایق حرارتی استفاده میشوند؛ میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد.
برای استعلام قیمت و مشاوره تخصصی پیش از خرید با کارشناسان فروش تماس بگیرید.
1- فوم پلی استایرن
ساندویچ پانل با فوم پلی استایرن در دو نوع مقاوم (HIPS) و انبساطی EPS)) برای ساخت ساندویچ پانل عایق حرارتی مورد استفاده قرار میگیرد. مخصوصاً پلی استایرن منبسط شده که ساختاری میکرو گرانولی دارد و گرانولها با بخار آب و گاز پنتان، متورم میشوند. این تورم باعث میشود که این ذرات به یکدیگر بچسبند و شکلی قالبی بگیرند. در نهایت گاز پنتان در این فومها با هوا جایگزین میشود و عایق حرارتی عالی در ساختمانها به وجود میآورد. این نوع فوم با اینکه از مقاومت حرارتی کمتری نسبت به دیگر عایقها برخوردار است؛ اما بسیار مقرونبهصرفه به نظر میرسد.
2- فوم پلی اورتان
ساندویچ پانلهایی که با فوم پلی اورتان در بازار عرضه میشوند به دو صورت نسوز یا کندسوز تولید شدهاند. این ویژگی نشان از مقاومت بالای این فوم در برابر حرارت دارد. پلی اورتان میتواند تا حداکثر دمای ۷۰ الی ۸۰ درجه سانتیگراد در برابر حرارت مقاومت کند و از طرفی مانع جذب مایعات به خود شود. از دیگر ویژگیهای این فوم، مقاومت مکانیکی آن با توجه به سفت و سخت بودن پلی اورتان است که در مقایسه با دیگر ساندویچ پانل عایق حرارتی بیشتر برآورد میشود.
3- پشم سنگ
قبل از تولید پلی یورتان، برای بالا بردن مقاومت حرارتی پانلها از پشم معدنی استفاده میکردند. پشم سنگ نیز با توجه به مقاومت مناسبی که در برابر حرارت، گرما، سرما، پوسیدگی و حتی آتشسوزی از خود نشان میدهد؛ در گذشته برای ساخت بسیاری از سولههای صنعتی به کار میرفته است. امروزه با توجه به اینکه عایق حرارتی این فوم در برابر دیگر فومهای عایق کمتر است؛ اما با توجه به اینکه قیمت کمتری دارد؛ در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
اجرای پانل عایق حرارتی
معایب
با توجه به اینکه ساندویچ پانل عایق حرارتی مزایای زیادی از جمله مقاومت در برابر انتقال دما و رشد میکروبها دارند؛ اما از معایبی نیز برخوردار هستند. از جمله معایب این پانلها عبارتاند از:
- این نوع پانلها نسبت به دیگر ساندویچ پانلها استحکام کمتری دارند.
- احتمال ایجاد رطوبت در پانلهای حرارتی وجود دارد.
- نصب ساندویچ پانل عایق حرارتی باید با احتیاط بیشتری انجام بگیرد.
خرید پنل عایق حرارتی
نصب ساندویچ پانل عایق حرارتی
نصب ساندویچ پانل حرارتی همانند نصب ساندویچ پانل معمولی است.
بهترین پانل عایق حرارتی
انتخاب بهترین ساندویچ پانل عایق حرارتی، به زمینه کاربردی که در نظر دارید؛ بستگی دارد. مشخصات فنی هر یک از پانلها، از جمله دانسیته، درجه انتقال حرارت و ضخامت آنها، عملکرد ساندویچ پانلها را مشخص میکنند. برای تهیه بهترین پانل حرارتی، بهتر است به فوم عایقی که در آن استفاده شده است؛ توجه کنید و با توجه به نوع سازه خود، مناسبترین نوع آن را سفارش دهید.
قیمت پانل عایق حرارتی
از آنجایی که در ساخت انواع ساندویچ پانلهای عایق حرارتی، از فومهای مختلفی به عنوان عایق استفاده میشود؛ قیمت آنها نیز با یکدیگر تفاوت دارد. همچنین ضخامت عایق استفاده شده و نوع ورقهایی که به عنوان لایههای رویه و زیره قرار میگیرند نیز میتواند قیمت تمام شده پانل را تحت تأثیر قرار دهد. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت دقیق ساندویچ پانل مورد نظر خود با کارشناسان مربوطه تماس بگیرید.
2 پاسخ
وقت شما بخیر میخواستم بدونم طول عمر این ساندویچ پانل های عایق حرارتی چقدر است؟
طول عمر ساندویچ پانل عایق حرارتی به عوامل مختلفی مانند نوع و کیفیت مواد اولیه، شرایط محیطی، و نحوه نصب و نگهداری بستگی دارد. به طور کلی، ساندویچ پانل عایق حرارتی دارای طول عمر بالایی است و میتواند تا 20 سال بدون نیاز به تعمیر و نگهداری مورد استفاده قرار گیرد.