ساخت سالن پرورش قارچ باید به صورت کاملاً ایزوله انجام شود و مصالح به کار رفته در آن باید عایق حرارتی و رطوبتی باشند. ساندویچ پانل یک عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی مناسب برای ساخت انواع سالن و سوله پرورش قارچ به شمار میآید. در این مقاله به بررسی شیوه ساخت سالن با ساندویچ پانل و استانداردهای مهمی که باید رعایت شود خواهیم پرداخت.
مجموعه پاژ پانل انواع ساندویچ پانل را به صورت سفارشی و طبق الگوهای استاندارد تولید و عرضه میکند. شما میتوانید برای سفارش ساخت از طریق شماره 09150020620 با ما در ارتباط باشید.
نکات فنی ساخت سالن پرورش قارچ
ساخت و احداث سالن پرورش قارچ باید طبق استانداردها اعلام شده انجام شود و پیش از احداث باید مجوزهای لازم را دریافت کنید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
برای احداث سالن لازم است نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
- انتخاب مکان مناسب: زمین انتخابی باید کاملاً تراز شده باشد و بتواند وزن سالن را به خوبی تحمل کند. مکان ساخت همچنین باید در محلی باشد که دسترسی به آب، برق و سایر امکانات مورد نیاز فراهم باشد.
- طراحی سالن: ابعاد سالن، ارتفاع، سیستم تهویه و سیستم روشنایی باید به درستی انتخاب شوند تا رشد قارچ در محیطی ایدئال صورت گیرد.
- مصالح ساختمانی: مصالح ساختمانی باید بهگونهای انتخاب شوند که عایق رطوبت و حرارت باشند و از ورود حشرات و میکرون به سالن جلوگیری کنند.
نکات مهم | توضیحات |
موقعیت مکانی | در مکانی با دسترسی آب، برق و سایر امکانات |
ابعاد سالن | فضای کافی برای پرورش قارچ و قرارگیری تجهیزات داشته باشد |
ارتفاع سالن | بین ۲.۵ تا ۳ متر باشد |
سیستم تهویه | با توجه به نوع قارچ باید دما و رطوبت تعیین شود. |
ساخت سالن پرورش قارچ با ساندویچ پانل
سالنهای پرورش قارچ باید عایقبندی مناسب داشته باشند تا محصول در شرایط محیطی مناسب رشد کند. ساندویچ پانل دیواری و سقفی هر دو دارای عایقهای بسیار خوبی هستند. همچنین ورق ساندویچ پانل نیز به عنوان یک عایق مهم عمل میکند. کاربرد ساندویچ پانل در سالن پرورش قارچ بسیار است.
ساندویچ پانل گالوانیزه یا ساندویچ پانل آلوزینک به عنوان عایق بهتر عمل میکنند. همچنین، هسته پلیاورتان یک عایقبندی مناسب برای سالنهای پرورش قارچ به شمار میآید. هر چند بیشتر سالنها را با فوم پشمشیشه میسازند چرا که وزن سبکتری دارد. بهتر است ضخامت فوم بین ۵ تا ۷ سانتیمتر باشد.
مزایای انتخاب ساندویچ پانل برای سالن پرورش قارچ
همانطور که در بالا اشاره کردیم، ساندویچ پانلها دارای عایق مناسب برای ساخت سالن هستند. علاوه بر آن که ساندویچ پانلها مانع از تبادل دما بین فضای داخلی سالن و بیرون میشوند، در برابر آتش و ضربه نیز مقاوم هستند.
شستشوی پانلها بسیار آسان و به همین سبب نظافت و ضدعفونیکردن محیط پرورش قارچ به راحتی انجام خواهد شد. علاوه بر آن، پانلها حشره یا موجودات دیگر را مانند چوب به سمت خود جلب نمیکنند و مانع از نفوذ آنها به سالن میشوند.
برای استعلام قیمت و مشاوره تخصصی پیش از خرید با کارشناسان فروش تماس بگیرید.
مراحل ساخت سالن پرورش قارچ با ساندویچ پانل
انتخاب ساندویچ پانل برای ساخت سالن پرورش قارچ باعث بالا رفتن سرعت ساخت میشود و هزینههای نهایی را کاهش میدهند. در ابتدا باید نقشههای طراحی و اجرا تهیه شود. اغلب سالنهای پرورش قارچ به صورت مستطیلی شکل هستند و حالتی یکنواخت و یکسان در تمامی بخشهای آن دیده میشود.
سقف سالن در دو حالت صاف و منحنی طراحی میشود. ساندویچ پانل سقفی باید با توجه به نوع سقف طراحی و تولید شود. در صورتی که طراحی سقف به صورت صاف باشد، بخار آب در کاهش دما ایجاد نمیشود و اگر به صورت منحنی ایجاد شود، جریان هوا بهتر خواهد بود و هوای مرده در سالن ایجاد نخواهد شد.
مراحل احداث سالن به وسیله ساندویچ پانل شامل موارد زیر میشود:
- احداث پی
- نصب ستونها
- نصب تیرهای سالن
- نصب ساندویچ پانل سقف و دیوار
- نصب تجهیزات
ویژگیهای سالن پرورش قارچ
- یک سالن پرورش قارچ باید حداقل ارتفاعی بین ۲.۵ تا ۳ متر داشته باشد.
- دمای مناسب برای رشد قارچ دکمهای بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و رطوبت مناسب بین ۶۰ تا ۸۰ درصد است.
- روشنایی سالن باید بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لوکس باشد تا موقعیت مناسب برای رشد قارچ دکمهای فراهم شود.
انواع سالن پرورش قارچ
انواع سالن برای پرورش قارچ را میتوان از نظر ابعاد، نوع قارچ تولیدی و مصالح به کار رفته در آنها دستهبندی کرد.
سالنهایی که مساحت آنها کمتر از ۱۰۰۰ مترمربع باشد، به عنوان سالنهای کوچک و اگر بیش از ۱۰۰۰ مترمربع باشد، با عنوان سالنهای بزرگ شناخته میشوند.
از نظر نوع قارچ تولیدی، اغلب سالنها در ایران به پرورش قارچ دکمهای مشغول هستند و سایر قارچها مانند قارچ صدفی و Shiitake و انواع دیگر بسیار کمتر دیده میشوند.
ساخت سالن پرورش قارچ میتواند به صورت سوله که با نام سوله خرپایی نیز شناخته میشود، نیز انجام شود. سوله چیست؟ سوله یک سازه صنعتی به شمار میآید و به وسیله ساندویچ پانل سوله میتوان در کمترین زمان آنها را احداث کرد.
مجوزهای لازم برای احداث سالن پرورش قارچ
برای دریافت مجوزهای لازم برای ساخت سالن پرورش قارچ لازم است به مراکز خدمات کشاورزی در ناحیه یا شهر سکونت خود مراجعه کنید. به صورت کلی چهار شرط عمومی باید رعایت شوند تا مجوزهای لازم را دریافت کنید:
- شرکت در دوره آموزشی عملی و نظری پرورش قارچ به مدت ۹۰ ساعت
- گرفتن گواهینامه برای پرورش قارچ
- ارائه سند مالکیت یا اجاره مکان برای پرورش قارچ
- برخورداری از حق آب
سخن پایانی
ساخت سالن پرورش قارچ، مرحلهای مهم برای ورود به این صنعت است. انتخاب مکان مناسب، طراحی حرفهای و بهکارگیری مصالح و تجهیزات مناسب، از جمله عوامل مهم در احداث سالن پرورش قارچ هستند.
ساندویچ پانلها گزینه مناسبی برای ساخت سالنهای پرورش قارچ به شمار میآید. پانلها مزایای متعددی از جمله سرعت بالای ساخت، صرفه اقتصادی، عایقبندی مناسب و قابلیت شستشو و ضدعفونی را به همراه دارند.
شما میتوانید انواع ساندویچ پانل مناسب ساخت یک سالن پرورش قارچ را از مجموعه پاژ پانل تهیه کنید. برای سفارش تولید و ساخت ساندویچ پانل با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سؤالهای متداول
بهترین ساختمان برای پرورش قارچ کدام است؟
سازههایی که دارای سقف قوسی هستند بهترین گزینه برای پرورش قارچ خواهند بود.
بهترین مکان برای پرورش قارچ چگونه است؟
قارچها در زیرپوشش و خارج از نور خورشید به خوبی رشد میکنند. دمای محیط نباید کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد باشد تا رشد به طور کامل انجام شود.